Waarom verwarmen mijn radiatoren tijdens verlagingsperiodes?

De reden kan zijn dat Adaptive learning (Adaptief leren) is ingeschakeld.

De Adaptieve leerfunctie (Forecast) zorgt ervoor dat de comforttemperatuur op het ingestelde tijdstip wordt bereikt. De opwarmtijd wordt continu aangepast aan de seizoensgebonden temperatuurveranderingen.

1. Adaptief leren zorgt voor de gewenste temperatuur op het gewenste tijdstip (in het voorbeeld hieronder 20 °C om 07:00 uur).

2. Adaptief leren maakt gebruik van de gegevens van de afgelopen 7 dagen om op het juiste moment de juiste temperatuur te kunnen bereiken.

3. Adaptief leren is gevoelig voor grote, snelle temperatuurveranderingen.

4.

Winter: lange opwarmtijd.                                     Lente / herfst: korte opwarmtijd.

Als u deze functie wilt uitschakelen, kunt u dit op de volgende manier doen:

Ga naar het installateursmenu (verwijder het witte kader van Danfoss Link™ CC en druk op setup)

Room and devices  (Ruimtes en apparaten) ->

Manage existing room (Bestaande ruimte beheren) ->

Configure existing room (Bestaande ruimte configureren) ->

Choose room (Selecteer een ruimte) ->

Heating regulation (Ruimteinstellingen) ->

Forecast feature (On / Off) (Prognoseregeling (Aan / Uit)

Als u de Prognoseregeling UITzet, wordt de verwarming volgens het ingestelde schema uitgevoerd.

Mogelijk gemaakt door Zendesk